Wat?

Als deelnemer mag je het hele jaar groenten komen oogsten wanneer je wil. We geven richtlijnen over hoeveelheden en helpen je op weg bij het oogsten. We zorgen voor een divers aanbod aan seizoensgroenten die op een ecologische manier geteeld worden. Daarnaast zijn er ook wat kruiden en kleinfruit om te oogsten. Aardappelen en bewaaruien kan je apart bestellen.

Hoe?

Je leert de groenten van het seizoen kennen, hoe ze te oogsten en hoe ze te gebruiken. Tijdens het oogsten kom je de andere oogsters en de boeren tegen. Je weet écht waar je groenten vandaan komen. Je kan genieten van de rust op het veld en het plezier van het zelf oogsten. Je bent welkom op meewerkdagen en andere evenementen, en leert zo de andere deelnemers kennen. Je schrijft je in voor een heel jaar en deelt zo mee in de risico’s en de overvloed die bij landbouw komen kijken. Je betaalt in één keer of in schijven.

Waar?

Je kan kiezen tussen onze 2 velden. In Holsbeek ter hoogte van de Kortrijksebaan nrs. 89-97 langs de straat Ramselberg, of in Wilsele-Putkapel ter hoogte van het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met het Vuntpad. Het is belangrijk dat je dicht bij het veld woont of er vaak passeert, zodat je volop kan genieten van het aanbod!

Veld in Wilsele

Veld in Holsbeek

Interesse om in te schrijven?

Deelnemen doe je voor een heel jaar van 1 april tot 31 maart. De deelnameprijs in 2024 is 414 euro (incl. 6% BTW) voor een volwassene. Kinderen tussen 3 en 17 jaar betalen 23 euro x hun leeftijd. In deze prijs zitten alle kosten en een eerlijk loon voor de boer verrekend. Je schrijft in met heel je gezin. Regelingen voor gezinsleden die ‘deeltijds’ inwonen, zijn mogelijk. We werken met een prijsvork: je kan betalen tussen 334 en 484 euro voor een oogstaandeel, afhankelijk van je financiële draagkracht. Meer info krijg je bij je inschrijving. Later op het jaar instappen is mogelijk als er nog plaats is. Je betaalt dan voor de resterende maanden van het oogstjaar.

Neem contact op via ramselveld@gmail.com of 0495/62.88.63

Infomomenten 2024

Welkom op onze infomomenten met rondleiding op het veld:

– 18 februari om 10u00 op het veld in Wilsele (Vuntpad)

– 18 februari om 13u30 op het veld in Holsbeek (Ramselberg)

– 9 maart om 14u00 op het veld in Wilsele (Vuntpad)

– 9 maart om 16u00 op het veld in Holsbeek (Ramselberg)

– 23 maart om 13u30 op het veld in Wilsele (Vuntpad)

– 24 maart om 10u00 op het veld in Holsbeek (Ramselberg)

Iedereen welkom!